Динамо (Загреб) с нов колеблив мач в хърватското първенство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Динамо (Загреб) направи пореден неубедителен мач в местното първенство

Динамо Загреб сътвори поредната изненада в хърватската Първа лига. Тимът на Анте Чачич не успя да триумфира в гостуването си на Горица в изключително интригуващ и равностоен мач, завършил с резултат 1:1.

Гостите от столицата започнаха офанзивата си веднага след началния съдийски сигнал. В 5-тата минута дойде първата сериозна опасност пред вратата на Иван Банич, след като след успешен пробив по левия фланг Лука Иванушец центрира топката към Йосип Дърмич, който с удар от воле изпрати топката на сантиметри от страничната греда.

В 23-тата минута обаче “модрите” получиха леден душ, след като чрез неразбирателство в защитата им, Кристиян Фучак стигна пръв до топката пред наказателното им поле, за да може с мощен шут да забие кълбото в мрежата на Доминик Ливакович. В крайна сметка след преглеждане на ситуацията от ВАР голът бе отменен, а заради бурните си протести Фучак получи и жълт картон.

В 48-та минута Стефан Ристовски бе изведен зад защитната линия на горичани, но ударът му бе париран. Постоянството в атака на играчите на Динамо даде резултат в 59-тата минута, когато след дълбок рейд на Йосип Дърмич по левия фланг, швейцарицът топката до Роберт Любичич, който от близка дистанция не пропусна да даде аванс на отбора си. След гола загребчани се поотпуснаха, което даде шанс на Горица на свой ред да разгърне способностите си.

Моментът за “турополците” дойда в 86-тата минута. След спечелване на притежанието на топката в центъра, тя бе дадена на флангови футболист Йосип Митрович, който със самостоятелни действия стигна до наказателното поле,откъдето с туповен шут вкара топката в горния десен ъгъл на вратата.

До края на срещата домакините натиснаха в опит да измъкват трите точки, но малкото оставащо време, както и изявите на Ливакович възпряха амбициите им. С днешното равенство Динамо Загреб задълбочи точковата си криза още повече. Лидерът в класирането изпусна да прибере пълнени брой точки в 4 от общо 5 мача, като единствено в 1 от тях е постигал победа.

За Горица днешният двубой може да бъде приеман единствено като престижно представяне, предвид изпусната победа и крещящата нужда от точки с оглед на последното 10-то място, което възпитаниците на Желко Шопич заемат в момента.