Доктор на Интер за Ериксен: Нямало е никакъв признак за това
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пиеро Волпи смята, че датчанинът е имал прегледи точно преди срещата с Финландия

Лекарят на Интер Милано професор Пиеро Волпи даде специално интервю, в което говори за инцидента с Кристиян Ериксен по време на мача между Дания и Финландия от Евро 2020.

Волпи е един от водещите италиански ортопеди и е специалист по хирургия на коляното, рамото и глезена.

– Имал ли е проблеми от кардиологично естество Ериксен в Интер досега?

– Никога, заявих многократно – никога, ама никога с Кристиан не се е случвало макар и нещо дребно, незначително, което да подскаже отдалеч дори елементарен сърдечен проблем. Така е било докато той е играел в Тотнъм и откакто е в Интер, където никакъв физически параметър, нито една кардиологична данна, никакъв анализ от какъвто и да било тип, не са поставяли под съмнение здравословното състояние на играча.

Кога за последно са били правени обстойни прегледи на датчанина?

– В Италия това беше рутинният преглед преди последния мач от шампионата. Всичко беше наред. Мисля, че колегите в Дания са го прегледали обстойно дори преди срещата с Финландия.

От кога в Италия съществува закон, който забранява на хора с определени сърдечни проблеми да спортуват?

– Реално в Италия няма закон, който забранява това, но е наложено с нормативен акт задължението всеки гражданин, практикуващ професионален спорт, да има здравословно свидетелство за това. Ако той има дори и най-малки сърдечни проблеми, сертификатът не се издава и лицето не може да практикува избрания спорт.

Имал ли е проблеми с коронавирус и дали е бил ваксиниран?

– Не, Ериксен не е боледувал от коронавирус и не се е ваксинирал. Откакто е в Интер винаги е издържал безпроблемно медицинските прегледи.

 Разполага ли всеки стадион с дефибрилатор?

– Да, в Италия всеки стадион разполага с дефибрилатор, след като преди осем години вПескара почина от сърдечен удар футболиста от Ливорно Пиермарио Морозини, а неотдавна от инфаркт почина в съня си и иначе здравият капитан на Фиорентина Давиде Астори.

До колко изключително натоварената като игрово време програма на футболистите е предпоставка за проблеми като този с Ериксен?

– Натоварването е за всички, а лекарите са за това да следят да не се прекрачи границата чрез редовни прегледи и стриктно следене на здравословното състояние на всеки един футболист.

 Има ли в семейството на Ериксен наследствено обременяване със сърдечни проблеми?

– Не, в здравословния му картон няма отразени проблеми за някакво наследствено обременяване.