Донарума: Ако оставим настрана ШЛ, беше добър сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Много хора отвън си мислят, че е лесно да спечелиш Лига 1, но това е напълно невярно", категоричен е италианският национал.

Стражът на Пари Сен Жермен – Джанлуиджи Донарума, призна, че в редиците на “принцовете” е имало голямо разочарование след отпадането от Шампионската лига.

Вратарят, който изпрати противоречив сезон с екипа на френския гранд, също така сподели емоциите си след спечелената шампионска титла в Лига 1.

“Беше страхотно. Това беше първата титла, която някога съм печелил, така че съм много щастлив. Това е десета титла в клубната история, което ме прави още по-щастлив”, заяви Донарума пред сайта на клуба.

“Беше емоционална година за мен, но и трудна. След като отпаднахме от Шампионската лига, беше малко странно. Трудно го преодоляхме, но трябваше до го приемем. Трябваше да продължим, защото имахме да се борим за титлата. Бих казал, че сезонът беше позитивен като цяло. Ако оставим настрана Шампионската лига, беше добър сезон. Но не можем да бъдем напълно доволни. Следващата година ще опитаме да спечелим всички възможни трофеи”, продължи италианецът.

“Много хора отвън си мислят, че е лесно да спечелиш Лига 1, но аз знам, че това е напълно невярно. Има някои големи отбори в първенството и някои наистина трудни места за гостуване. Наистина не е лесно. Трябва да си добре подготвен и да работиш на 100 процента”, каза още Донарума.