Донарума: Испания е силен съперник, но Италия има голямо сърце
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"В края страдахме, но успяхме да вземем своето"

Стражът на Италия Джанлуижди Донарума имаше основна заслуга за класирането на „скуадрата“ на финала на Евро 2020. Вратарят имаше ключови намеси по време на двубоя с Испания, а при дузпите отрази удар на Мората от бялата точка. “Всичко бе заложено в този момент. Не беше лесно, но със силата на духа успяхме да стигнем до целта. Невъзможно е да опиша какво чувствам. Искам да се насладя на момента с моите съотборници. Посвещаваме тази победа на Спинацола. Изпратихме му видео преди началото на мача”, заяви Донарума след мача.

“Разгледахме всичко с треньорите на вратарите, а след това идва и инстинктът. Следях всичко по време на мача, както и по време на изпълнението на дузпите. Сиригу говори с мен преди началото на изпълненията, но не мога да ви кажа какво ми каза, той е страхотен човек. Невероятно е. Бях спокоен, защото знаех, че мога да помогна на отбора. Всички бяха фантастични. Дори и хората по трибуните дадоха всичко от себе си, но сега остава да направим последната стъпка и да вдигнем трофея. Испания е силен съперник, но тази Италия има голямо сърце. Не се отказахме до последно. В края страдахме, но успяхме да вземем своето. Испания обаче заслужава поздравления, защото ни създаде много проблеми”, каза още вратарят на италианците.

“Аз съм суеверен, така че не искам да говоря за финала. Ще мислим за него от утре. Тази вечер ще празнуваме”, каза на финал Донарума.