Дузпа, червен картон, ВАР и зрелищно реми на ЦСКА 1948 – Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Берое излезе начело класирането в група А на втората осмица

Отборите на ЦСКА 1948 и Берое завършиха наравно 2:2 в двубой от група А на втората осмица в efbet Лига. Срещата в Бистрица бе белязана от спорни съдийски решения, като имаше дузпа, червен картон и намеси на ВАР. Това равенство бе много ценно за гостите от Стара Загора, които събраха актив от 38 точки и са начело в класирането на група А, като имат една повече от ЦСКА 1948 и Локо Пловдив.

Началото на срещата бе равностойно, като домакините имаха лек превес. Първата по-интересна ситуация бе в 23-ата минута, когато Алиун Фал падна в наказателното поле на ЦСКА 1948. Нападателят на Берое бе спрян от Даниел Наумов и имаше лек контакт, но главният рефер даде жълт картон на Фал за симулация.

В 30-ата минута Генадий Ганев се намеси отлично мри мощен удар на Галин Ивалнов. Дванадесет минути по-късно домакините получиха дузпа за нарушение на Динков срещу Топузов. Ситуацията бе разгледана с ВАР и 11-метровият наказателен удар остана. Алекс Колев не сбърка от бялата точка и даде аванс на домакините – 1:0.

Десет минути след началото на втората част Берое изравни резултата след страхотен удар на Симеон Мечев – 1:1.

Радостта на гостите обаче бе кратка и веднага след това “червените” си върнаха аванса. Ивайло Чоче се разписа за 2:1 след отлична асистенция на Галин Иванов.

В 66-ата минута Берое остана с човек по-малко – Абубакар Тунгара бе изгонен за грубо влизане срещу Ангел Лясков. Халфът на заралии първо бе получил жълт картон, но ситуацията бе разгледана с ВАР и съдията промени решението си.

ЦСКА 1948 не успя да вкара трети гол с човек повече и бе наказан. В 89-ата минута Алиун Фал вкара с глава след асистенция на Мечев – 2:2. Попадението бе разгледано от ВАР за засада на Фал, но нападателят бе в редовна позиция.

Дълбоко в добавеното време удар на Мартин Тошев с глава бе спасен от Генадий Ганев, който запази точката за Берое.

Снимка: Start-photo