Дузпа в 100-та минута донесе победа за Атлетико срещу Еспаньол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Караско вкара два гола на "Уанда Метрополитано"

Спорна дузпа от 100-та минута донесе на Атлетико Мадрид победа с 2-1 над Еспаньол на “Уанда Метрополитано”, което дава на действащите шампиони голям шанс да запише десето поредно класиране в топ 4 на Ла Лига.

Диего Симеоне търсеше отговор след елиминацията на отбора му от Шампионската лига и неприятните сцени, които го придружаваха.

Въпреки това гостите имаха първия шанс в мача, като Леандро Кабрера не беше опазен в наказателното поле при статично положения, но ударът му с глава бе отбит от Ян Облак. Полувремето не стана много по-добро за домакините, които не успяха да регистрират удар в целта, като преди почивката загубиха Томас Лемар заради контузия, която разплака французина.

Тройна смяна на почивката сигнализира за недоволството на Симеоне от първото полувреме на неговия отбор. Промените със сигурност предоставиха на Атлетико по-голяма заплаха.

В 52-та минута Яник Караско проби към наказателното поле, за да отправи изстрел, който си проправи път през ръцете на Диего Лопес за 1:0.


Въпреки изоставането, хората на Висенте Морено останаха конкурентоспособни, а Облак продължи да бъде по-зает от двамата вратари. Словенецът направи страхотно спасяване, за да откаже Раул де Томаш да изравни, след като обикновена дълга топка отключи защитата на домакините.

Задържането на крехката преднина стана още по-трудно, когато Джефри Кондогбия получи втори жълт картон, след като беше наказан за игра с ръка, след като топката се удари в ръката му. От последвалия свободен удар на границата на наказателното поле, де Томас стреля право към Облак и стражът допусна кълбото да влезе в мрежата му.

Страхотно спасяване на Лопес срещу Караско, изглеждаше, че ще осигури точка за гостите, но де Томас направи дузпа дълбоко в добавеното време за игра с ръка. Караско реализира наказателния удар и донесе успеха над Еспаньол.