Дузпа в последните минути спаси Царско село срещу Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Битката за оцеляването в елита продължава да е завързана

Царско село и Ботев Враца завършиха при равенство 1:1 сблъсъка си от плейофите за оцеляване в елита на България. Въпреки че врачани поведоха още във 2-та минута и бяха с човек повече половин час игра, все пак допуснаха изравняване от дузпа в самия край.

Ботев Враца успя да се възползва от първия си шанс за гол и откри резултата след по-малко от 120 секунди игра. Ндиае сбърка сериозно, опитвайки се да върне топката към свой съотборник и я подари на Браян Переа, който с прехвърлящ удар от сериозна дистанция прати кълбото в мрежата на “царете”.

В 30-та минута гостите стигнаха до нова опасна ситуация, при която Юлиан Ненов стреля към врата, но Ндиае отрази изстрела.

Само седем минути по-късно Жереми Петрис си изкара втори жълт картон и остави отбора си с десет души на терена.

Първият шанс след почивката беше за Царско село, но Пламен Крумов стреля покрай вратата на гостите.

В 65-ата минута и двата отбора останаха с по десет души на терена след като и Антонио Георгиев получи втори жълт картон и потегли към съблекалнята.

Десет минути преди изтичането на редовното време Валентино Пулиезе пробва шут от доста сериозна дистанция, но над напречната греда. Същото направи Мартинс секунди по-късно.

Така се стигна до първата минута на продължението, в която Костадин Ничев влезе грубо в краката на противник в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка за дузпа в полза на”царете”. Зад топката застана Венцислав Христов и с точен изстрел донесе точката за домакините.

Така Ботев Враца е на 13-то място с 23 пункта, а зад тях е Царско село с 20.

Фото: StartPhoto