Два късни гола на Спортинг сразиха Тотнъм в Лисабон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалският тим излезе начело в група D

Спортинг Лисабон срази Тотнъм с 2:0 в среща от група D на Шампионска лига. Въпреки че коефициентите бяха в полза на “шпорите”, португалският тим изигра много добър мач и постигна втора поредна победа в турнира, след като на старта разби Айнтрахт с 3:0 далеч от дома.

Въпреки че Тотнъм нямаше мач през уикенда, тимът на Антонио Конте изглеждаше тромав и уморен. С всичките си звезди на терена – Кейн, Сон, Ричарлисън, Перишич и др., гостите не затрудниха особено своя съперник през първата част. Двубоят до почивката бе равностоен и имаше по два точни удара към двете врати.

Наставникът на домакините Рубен Анорим направи майсторски смени през второто полувреме. Той пусна в игра авторите на двете попадения. Първо Паулиньо замени Тринкао в 76-ата минута, а в 90-ата  29-годишният португалец порази вратата на Уго Лорис.

Веднага след това Аборим направи две смени, а една от резервите – Артур Гомеш, вкара втория гол в 93-ата минута. Бразилският нападател не игра в последните 3 двубоя на Спортинг, но днес вкара най-важния гол в кариерата си.

Така Тотнъм си тръгна разочарован от Лисабон и ще трябва задължително да спечели срещу Айнтрахт в следващия кръг, докато Спортинг ще мери сили срещу Марсилия в може би битката за първото място в група D.