Джамал Мусиала е невъзможна цел за Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" е малко вероятно да си осигури услугите на 19-годишния германски национал

Според информация на испанското издание Fichajes, един от големите таланти на немския футбол Джамал Мусиала е невъзможна цел за Реал Мадрид. Действащите шампиони на Ла Лига гледат на 19-годишната звезда на Байерн Мюнхен като на потенциален наследник на Лука Модрич и Тони Кроос. Мусиала обаче едва ли ще напусне “Алианц Арена” през следващата година.

Джамал Мусиала се представя отлично през сезон 2022/23, като натрупа 12 гола и девет асистенции в 22 двубоя. Германският национал беше един от най-добрите играчи на Световното първенство по футбол през 2022 г. въпреки ранното отпадане на Бундестима. Междувременно прогресът на играча привлече вниманието на Реал Мадрид.

“Лос бланкос” претърсват пазара за дългосрочни наследници на Лука Модрич и Тони Кроос. Дългогодишните играчи в полузащитата са в залеза на своите славни кариери. И с предстоящото пенсиониране и на двамата класни полузащитници, Реал Мадрид ще трябва да е готов за живот след Модрич и Кроос.

Затова Мусиала се очертава като важна трансферна цел за “белия балет”. 19-годишният германски национал може да бъде универсален играч като Федерико Валверде. Но Реал Мадрид няма да бъде единственият клуб, който преследва звездата на Байерн Мюнхен през следващата година. Отборите на Ливърпул и Ман Юнайтед също имат интерес към футболиста.

Очаква се обаче Мусиала да остане в Байерн и след сезон 2022/23. Малко вероятно е баварският гранд да продаде 19-годишния германски национал. Така че Реал Мадрид ще трябва да търси другаде, за да привлече наследник на Модрич и Кроос. Ще бъде интересно да видим кой ще пристигне на “Бернабеу”, за да замени дуото в дългосрочен план, а все пак в момента те имат халфове като Валверде, Чуемани и Камавинга.