Джърс докосна титлата, феновете загърбиха правилата за COVID-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Стиви Джи пред първи шампионски трофей от 2011 година насам

Воденият от Стивън Джерард Рейнджърс се справи без особени проблеми със Сейнт Мирън – 3:0, и направи огромна крачка към спечелването на на първа шампионска титла на Шотландия от десет години насам.

След убедителния успех Джърс оглавява подреждането с 88 точки, следван от големия съперник Селтик, който днес гостува на Дънди Юнайтед – с 67. Това означава, че хората на Стиви Джи се нуждаят от една-единствена точка, за да сложат край на доминацията на Детелините.

Разбира се, те биха станали шампиони на теория още днес, в случай че Селтик не успее да победи в Дънди.

Рейнджърс взе своето срещу Сейнт Мирън с попадения на Райън Кент, Алфредо Морелос и сина на Джика Хаджи – Янис Хаджи, запазвайки стопроцентовия си актив като домакин през този сезон.

Сините от Глазгоу за последно спечелиха титлата през 2011 година, след което изпаднаха във фалит и бяха изваден от елитната дивизия.

Задаващият се триумф накара привържениците на Рейнджърс тотално да пренебрегнат мерките срещу коронавируса, както и да нарушат всякакви здравни протоколи по време на мача. Хиляди фенове се събраха още преди двубоя пред стадион “Айброкс”, където запалиха факли и пяха своите песни на победата.

“Много сме разочаровани от това масово събиране на фенове на “Айброкс днес. Действията на малцина застрашават здравето на всички ни”, коментира говорител на шотландските власти.