Джеко изведе Интер до първи успех в Серия А от месец насам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" победиха с 2:1 Сасуоло на "Мапей Стейдиъм"

Интер успя да запише успех с 2:1 над Сасуоло в мача им от 9-ия кръг на Серия А. “Нерадзурите” стигнаха трудно до победата, но Един Джеко се оказа героя за тях с двете попадения във вратата на “неровердите”.

Срещата започна с отличен шанс, който се откри пред Давиде Фратези, но Онана спаси с крак ниския му удар. Ситуациите пред вратата на Интер идваха една след друга, но постепенно “нерадзурите” успяха да излязат от половината си.

Така натискът на гостите даде резултат минута преди почивката, след като топката стигна до Един Джеко в малкия пеналт след центриране и той с техничен удар с десния как матира Консили за 1:0.

След почивката Сасуоло се вдигна на щурм да върне попадението и натискът им изглеждаше много сериозен за удържане. Така след час игра те успяха да стигнат до гол. Рожерио подаде в наказателното поле, а там Давиде Фратези беше на точното място да засече за 1:1.

Радостта на домакините трая само 15 минути след като в 75-та Мхитарян центрира много добре към Един Джеко и босненецът с глава беше точен за втори път и 2:1.

Така Интер събра 15 точки в актива си и вече е на седма позиция, докато Сасуоло падна на девето място с 12 пункта.