Дженоа възкръсна срещу Юве и спасението е в техните ръце!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Торинци изпуснаха победата след като водеха до 87-та минута

След невероятна драма на “Мараси” Дженоа успя да победи с 2:1 Ювентус в мача си от 36-ия кръг на Серия А.

Срещата на “Мараси” премина през много скучно първо полувреме, в което най-чести бяха нарушенията между двата отбора. Още на почивката бяха вдигнати общо четири жълти картона – по два за всеки от отборите.

След подновяването на играта падна победният гол за Ювентус. В 48-та минута Мойс Кийн пусна пас към Дибала, а той от границата на наказателното поле отприщи мощен изстрел, който нямаше как да бъде спасен от Сиригу.

В 68-та минута отново аржентинецът беше близо до второ попадение, но от няколко метра нацели лявата греда на вратата на домакините.

Това се оказа решително за торинци, които получиха изравнителния гол в 87-та минута. Надием Амири подаде към Гудмундсон в наказателното поле и той от няколко метра прати топката в десния ъгъл на Шчесни.

Всичко изглеждаше, че ще завърши при равенство до 95-та минута на продължението, когато домакините получиха право да изпълнят дузпа и капитанът им Доменико Кришито беше точен за крайното 2:1.

Така Ювентус остана с 69 точки на четвъртото място, докато за Дженоа успехът ги остави на предпоследното 19-то място, но с 28 точки – колкото има Каляри пред тях, а Салернитана е на само една над опасната зона.