google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбинът спечели най-големия чек в историята на тениса

Новак Джокович спечели Nitto ATP Finals 2022, след като във финала победи Каспър Рууд с 2:0 сета – 7:5, 6:3 в отделните части. Така сръбската тенис звезда спечели шестата си титла от финалите на АТП. 35-годишният Джокович постави Рекорд, след като стана най-възрастният тенисист, печелил трофея. Той задмина постижение на Федерер – швейцарецът спечели заключителния турнир на АТП за сезона на 30-годишна възраст през 2011 г.

Титлата в Торино донесе на Джокович 4.74 млн. долара от наградния фонд плюс 1500 точки за ранглистата. С великолепното си представяне през тази седмица, Джокович ще се изкачи до петото място в световната ранглиста.

Първият сет на двубоя бе много оспорван, като пробив в 12-ия гейм донесе частта на Джокович. Сърбинът успя да реализира четвъртия си брейк бол в първия сет и проби при 6:5 в своя полза, за да спечели сета със 7:5.

Във втория сет Джокович доминираше и направи пробив още в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1. Сръбският тенисист не изпусна водачеството и бе перфектен в подаванията си, като в крайна сметка триумфира с 6:3 и така спечели двубоя с 2:0 сета.