Джон Тери: Моуриньо намери “дупка” в правилника, за да печели
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той искаше да побеждава, независимо как", спомни си бранителят на Челси

Бившият защитник на английския национален отбор, Челси и Астън Вила – Джон Тери си припомни момент от работата си с Жозе Моуриньо, когато той беше начело на лондонския клуб.

Тери разкри, че португалецът е стигнал толкова далеч в манията си да побеждава, че е открил “дупка” във футболния правилник, за да печели време.

“Моуриньо просто искаше да побеждава, независимо как. Спомням си, че в един момент ни беше въвел правило ако водим 1:0 и центрират топката в нашето наказателно поле, двамата централни защитници трябваше да скочат заедно за топката, да се сблъскат и да паднат на терена. Тогава не е нужно да напускаме терена след като лекарят влезе да ни помогне.”

“Каза ни го на нас с Гари Кейхил и ние не знаехме за това правило. И така топката се центрираше пред нашата врата, двамата с Гари скачахме и видях, че той е паднал на терена и си казах: “О, трябва да падна и аз”. След което реферът дойде и ни каза да напуснем терена и да изчакаме да се върнем, но му казах: “Не, не това не е правилото. Провери го с помощниците.”. Той го направи и каза: “Да, вярно е, останете””, разказа Тери.