Джошуа: Уважавам Кубрат Пулев, той носи бойния дух в себе си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той е корав боксьор със страхотно движение"

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа отдаде дължимото уважение на Кубрат Пулев преди двубоя между двамата на 12 декември. “Уважавам Кубрат Пулев. Не като човек, защото не го познавам, а като боец. Той се би с Кличко и въпреки че бе победен, се изискват много качества, за да стигнеш до такъв двубой. Това е и единствената му загуба до момента. Той е корав боксьор със страхотно движение. Той е кръстен на велик български воин и носи бойния дух в себе си, носи и надежда на своята родина. Сигурен съм, че ще даде всичките си сили, за да победи”, заяви Джошуа.

Носителят на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO разкри и как се е отразила пандемията върху подготовката му за предстоящия мач. “Локдаунът беше труден за мен, но това беше моята благословия. Прекарах цялата година, концентрирайки се върху подготовката ми и това да усъвършенствам боксовите си умения. Имах повече време за семейството си и за сериозни тренировки. Знам, че съм се подготвил добре и трябва да победя Пулев.”

След загубата от Анди Руис-младши към британеца имаше вълна от препоръки да смени треньора си Роб Маккракън. Джошуа обяви защо не е последвал тези съвети. “Първо, аз съм лоялен човек. За това и останах да работя с Макракън. Да, друг треньор можеше да подобри някои мои технически качества, но нямаше да знае как да изстиска максимума от мен. Психологическата страна е много важна за мен, а моята връзка в тази насока с Роб е несравнима.”