Един от лидерите на Белгия: Трудно е да преглътнем тази ситуация
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Не знам дали Роберто Мартинес ще остане, но се надявам това да се случи", заяви Ян Вертонген.

Един от най-опитните футболисти в състава на Белгия – Ян Вертонген, даде мнението си след отпадането на “червените дяволи” от Световното първенство в Катар.

Белгийците бяха елиминирани още в груповата фаза на надпреварата след вчерашното равенство с Хърватия.

“Дадохме всичко от себе си за Белгия, за отбора и за треньора, но не се получи. Трудно е да преглътнем тази ситуация. Първите два мача бяха фатални и особено този с Мароко. Имахме много положения, но не успяхме да ги реализираме. Когато не бележиш, няма как да победиш. Горди сме, че сме белгийци. Не е нужно всички в отбора да сме приятели, за да има позитивна атмосфера. Няма отбор, в който всички да са приятели. Важното е отношението да е правилно”, коментира Вертонген.

“Не знам дали треньорът ще остане. Той винаги е давал всичко за нас. Вярвахме му и продължаваме да му вярваме. Ако той напусне, това е част от футбола. Но той е добър треньор, с когото работихме отлично. Днес показахме, че сме зад него, показахме, че сме отбор, който може да играе добър футбол на този турнир. Надявам се да остане. Ако бъда повикан и занапред, разбира се, че ще се отзова”, каза още защитникът.