google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вървим само нагоре и целта сега остава същата"

Три кръга преди края на първенството в Бундеслигата отборът на Унион (Берлин) заема четвърта позиция в класирането с 56 точки, само на една зад третия РБ Лайпциг и с равен брой с петия Фрайбург. В събота Унион ще приеме Фрайбург в пряк сблъсък за място в Шампионската лига през следващия сезон.

Старши треньорът на Унион – Урс Фишер сподели, че единствената цел пред тима му до края на сезона е попадане в топ 4 в Бундеслигата, което ще доведе и до първо класиране в историята на клуба от Източен Берлин в Шампионската лига. До този момент Фишер, както и останалите ръководители в Унион, се разграничаваха от това да посочват конкретни цели пред тима, но с оставащи едва три срещи наставникът обяви публично, че ще се задоволи единствено с класиране в “турнира на богатите”.

“Миналата седмица прочетох, че ние нямаме какво да губим и можем само да спечелим до края на сезона. Но не смятам, че това е коректно, когато си бил сред първите четири в 29 от 31 кръга. Сега имаме възможност да запазим четвъртото място или дори да се изкачим до третото, но можем и да паднем до шеста позиция. Напрежението във въздуха се усеща, тъй като и Фрайбург никога не са играли в Шампионската лига”, отбеляза швейцарският специалист.

Фишер бе назначен за старши треньор на Унион през 2018 година, когато отборът бе във Втора Бундеслига.

“Когато дойдох в Берлин, задачата ми бе да стабилизирам отбора и малко да се изкачим в класирането. Още в първия сезон обаче спечелихме промоция, а след това дойдоха 11-о, седмо и пето място. Така че досега вървим само нагоре и целта сега остава същата”, завърши Фишер.