Екс-национал: “Цвети има шанс срещу Серина”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ивайло Трайков отчита, че от голямо значение за изхода на мача ще бъде сервиса на американката

Бившият национал по тенис на България Ивайло Трайков заяви, че днес Цвети Пиронкова има по-добри шансове за успех срещу Серина Уилямс, отколкото на US Open, където отстъпи след продължителна гладиаторска битка.

“Цвети има шанс и може да се справи,” коментира за “България Днес” Трайков. “Показа го на Откритото първенство на САЩ, където изигра първи турнир след дълга пауза. За малко не успя. Сега има по-големи шансове.”

Пиронкова, която вече победи Людмила Самсонова и Дона Векич, излиза срещу Серина в двубой от третия кръг на турнира “Яра Вали Класик” в Мелбърн, който е с награден фонд 442 020 долара.

“Виждам колко добре играе Цвети. Справи се отлично с изключение на първия сет срещу Дона Векич, но след това с лекота я обърна,” заяви Трайков.

“Плюс за Пиронкова ще бъде броят на изиграните мачове. Доста по-обиграна е. Фактор в този и предстоящите двубои в Австралия ще бъде карантината. За голяма част от елитните тенисисти това са първи срещи.”

Трайков все пак прогнозира сериозни трудности ако Серина успява да пласира мощния си сервис.

“Ако сервисът върви, ще е много трудно,” смята той. “Уилямс ще разполага с много лесни точки. Ако не тръгне и се влиза по-често в разиграване тогава ще бъде различно.”