Екс-селекционерът на Аржентина Сабейя почина на 66
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът изведе "гаучосите" до финала на Мондиал 2014

Бившият селекционер на националния тим на Аржентина Алехандро Сабейя е починал на 66-годишна възраст, съобщи местната футболна федерация.

Специалистът е страдал от задържане на течности в краката и е бил приет в болница преди десет дни. Състоянието му се е влошило вследствие на вирусно заболяване, а според медиите в южноамериканската страна, Сабейя е починал от остра сърдечна недостатъчност.

Той беше начело на “гаучосите” между 2011 и 2014 година, като под негово ръководство Лео Меси и компания достигнаха до финала на световното първенство в Бразилия през 2014 година, но загубиха от Германия с 0:1 след продължения.

Това беше и последният мач на Сабейя на поста. След края на шампионата той подаде оставка и оттогава стоеше встрани от футбола.

Сабейя e един от първите южноамерикански футболисти, преминали в клубове от Острова. През 1978 година Шефийлд Юнайтед иска да закупи Диего Армандо Марадона, но той се оказва много скъп и те се спират на Сабейя, за когото плащат 160 хиляди паунда.

Той играе за Остриетата два сезона, а след това носи екипа и на Лийдс Юнайтед, който пък плаща за услугите му 400 хиляди паунда.