Ерик Гарсия: Щастлив съм да се прибера у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Това е сбъдната мечта, защото единствената ми цел беше да се върна в Барса", споделя Гарсия

Централният бранител Ерик Гарсия е второто ново попълнение на Барселона за това лято. Той бе представен официално като играч на каталунците пред медиите. Защитникът е юноша на “блаугранас”, като през 2017-а премина в Манчестър Сити, а сега се завръща у дома.

“Бих искал да благодаря на президента Жоан Лапорта. на Рафаел Юсте, на Матеу Алемани, на Рамон Планес и на хората, които в продължение на месеци полагаха всички усилия да ме доведат тук. Всички искахме да стигнем тук. Това е сбъдната мечта, тъй като единствената ми цел беше да се върна в Барса. Дано бъдещето е изпълнено с успехи. Искам да кажа на всички привърженици, че ще дам всичко за тази фланелка. Клубът ми го е внушил – тук трябва да печелиш. Изключително съм щастлив да се прибера у дома“, заяви Ерик Гарсия.

„Мечтата ми беше да играя за първия отбор на Барса от малък. Ето защо да се преоблека днес в съблекалнята на Барса е като да стигна до края на пътя, който съм започнал като бебе. Сега трябва да постигнем много големи неща “, каза още той.

Гарсия подробно описа причините за решението да заиграе в Манчестър Сити преди 4 години

“По това време младежите не получаваха толкова шанс тук, както днес, а проектът, който ми предложиха в Манчестър, беше много атрактивен и затова заминах за Манчестър. Много съм доволен от това как се стекоха обстоятелствата, защото това ме доведе до тук, където искам да бъда.”

Гарсия заяви, че Пеп Гуардиола е невероятен треньор и му благодари за доверието, което му е дал при пристигането си в Манчестър. Испанският бранител заяви, че е в много близки отношения с Ансу Фати.

“Много искам да играя с Фати  на „Камп Ноу“. Тази година той получи контузия, но ще се завърне, какъвто беше преди”, добави Ерик Гарсия.