google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Музиката не е нещо ново за Кантона, чийто глас се е появявал във Франция в групата Дионисос, както и в песни на Бернар Лавилие и Рашид Таа. 

Френската футболна легенда Ерик Кантона, който в годините след кариерата си се изявяваше и като актьор, вече е и изпълнител, съобщават от “АФП”. Той пуска свое парче в петък, след което ще обяви турне през есента на тази година и предстоящ албум следващата година.

На 57-годишна възраст “Краля”, както го наричаха в славните му години в Мачнестър Юнайтед, пее на английски език парчето The frinds we lost (“Приятелите, които загубихме”).

Дрезгавият глас на легендарния френски национал се слива в меланхолично парче с пиано и струнни инструменти. Това парче е предвестник на турне през есента, което ще се казва “Кантона пее Ерик”.
Турнето му ще започне обяснимо в Манчестър, където той бе провъзгласен за Крал на футбола.

“Това, което обичам, са концертите. Затова го правя. Защото ще има със сигурност много гафове и проблеми. Но там, където няма проблеми, не може да има гениални мовенти”, обясни Кантона пред вестник “Льо Паризиен”. Турнето му ще продължи в Ирландия, Швейцария и Франция. Музиката не е нещо ново за Кантона, чийто глас се е появявал във Франция в групата Дионисос, както и в песни на Бернар Лавилие и Рашид Таа.