Ериксен пътува за Милано, чака се решение за кариерата му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Датчанинът претърпя зловещ инцидент на старта на Евро 2020 и все още не е ясно дали ще може да продължи да играе

Полузащитникът на Дания и Интер Кристиян Ериксен съвсем скоро ще разбере дали ще може да продължи кариерата си на футболист.

Халфът претърпя зловещ инцидент още на втория ден на Евро 2020, когато срещу Финландия получи сърдечен пристъп и само навременната намеса на лекарите успяха да го спасят от най-лошото.

Ериксен получи импалнтиран минидефибрилатор, което представлява машинка, която при засичане на нередност в работата на сърцето, се активира, за да не се стигне до нов инцидент. Това обаче няма да му позволи да продължи кариерата си в Италия, ако реши да остане на терена, тъй като местните закони забраняват на атлети с открити такива заболявания да участват в провеждащи се на територията на страната спортни мероприятия.

На 19-ти юли се очаква Ериксен да пътува за Милано, където заедно с местни и датски лекари да премине обстойни медицински тестове, след което специалистите ще дадат своето мнение дали той ще може да продължи да играе. Ако отговорът им е положителен, футболистът сам ще трябва да вземе решение дали иска да се върне в игра.