google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Те смятат, че участието на Роберт Левандовски в срещата не е коректна

Еспаньол официално оспори резултата от дербито срещу Барселона  пред Испанската футболна федерация, твърдейки, че нападателят Роберт Левандовски не отговаря на изискванията поради наказание. Полският нападател се появи в игра, след като беше изгонен в предишния мач на каталунците в Ла Лига.

Съдът в Мадрид в петък постанови, че Левандовски има право да играе, а сега се очаква административният спортен съд на Испания вземе окончателно решение по жалбата, която Барселона подаде срещу лишаването му от права за три мача за два жълти картона в мача с Осасуна на 8 ноември.

От Еспаньол смятат, че са ощетени от неочакваното решение на мадридския съд за временно премахване на санкцията. Още повече, че Левандовски участва в попадението на Маркос Алонсо за Барселона в седмата минута на “Камп Ноу”.

„Еспаньол ще използва всички ресурси, с които разполага, за да защити своите интереси и тези на нашите фенове, съзнавайки, че тази явна несправедливост излага на риск същността на нашето състезание и че тази несправедливост се основава на прибързано решение, което е с очевидни правни пропуски“, се казва в изявлението на Еспаньол.