Етър надви Струмска слава и сграбчи промоцията за елита с две ръце
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" постигнаха 16-ата си победа от началото на сезона

Етър постигна очаквана победа над Струмска слава с резултат 2:1 на стадион “Ивайло” във Велико Търново. Попаденията за болярите реализираха опитните Дани Младенов и Мартин Тошев, докато точен за гостите бе Георги Станимиров.

С този успех воденият от Емануел Луканов отбор може да се счита на 99% за нов член на efbet Лига през сезон 2023/24. Етър има девет точки аванс пред Крумовград и десет повече от Спортист Своге, като до края на сезона във Втора лига остават четири кръга.

В днешния двубой със Струмска слава, “виолетовите” се радваха на сериозна подкрепа от трибуните, което им помогна за успеха. Дани Младенов откри резултата от дузпа в 16-ата минута и при резултат 1:0 завърши първото полувреме на “Ивайло”.

В 54-ата минута нападателят Мартин Тошев предреши крайния изход на двубоя с втори гол във вратата на гостите от Радомир.

Струмска слава върна един гол в 85-ата минута чрез Георги Станимиров, който просто форми крайния резултат 2:1 в полза на Етър.

В следващия кръг Етър има трудно гостуване на Крумовград. Победа или равенство в тази среща ще означават, че “виолетовите” официално са в efbet Лига за следващия сезон.