Етър се включи в програма за развитие на школите в региона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Болярите" ще си партнират с Ботев (Дебелец)

От официалния сайт на елитния Етър обявиха, че заедно с Ботев (Дебелец) започват партньорство и съвместна работа в школите си за развитието на подрастващите футболисти от региона.

„Основната идея на партньорството е чрез съвместната работа да се изграждат кадри за гръбнака на представителния отбор на Етър. Да дадем шанс на всички деца да имат достатъчно игрово време и да си развиват потенциала и качествата си. Важно е да се запази конкуренцията, защото тя е фактор за развитието на самите деца. Ще бъде изградена и обща методика за работа на треньорите в трите школи, за за израстват младите таланти по един и същ начин”, съобщи Деян Куздов, който е председател на УС на великотърновци.

„Преди година направихме първата крачка за обединяване на работата на футболните среди, като предложихме партньорство на СК „Болярчета” и това дава резултати. За щастие Етър също направи крачка за сплотяване и започнаха работа с „Болярчета”. Сега вече трите школи ще изградим една работеща система, която да даде резултат през годините. „Болярчета” ще работят с детските градини, оттам децата ще идват в Етър и в Ботев (Дебелец). Идеята е да се обиграват, защото при подрастващите някои развиват качества още в ранна детска възраст, но други – на 16-17 години. Ще си партнираме, като Етър ще ни дава млади футболисти, ние също на тях с цел да има детски футбол в цялата община”, каза от своя страна президентът на Ботев (Дебелец) – Георги Недев.

„Ние имаме едно партньорство с Манчестър Юнайтед, които ни финансираха и поддържаме контакти, ще опитаме да потърсим тяхната методика. Имаме такъв разговор и с Аякс чрез техен скаут, от които също ще потърсим методика. Така ще направим най-добрата методика за нашите деца и да знаем какво преследваме като цели. В Дебелец продължаваме да работим и с треньорите на “Болярчета”, имаме план да изградим и стационарна система за наблюдение на децата – пасове, удари и т.н., да поставим осветление на основния терен”, добави Недев.