Етър ще играе с идентичен на шампионския екип срещу Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Болярите" ще носят специален екип по време на празничния мач по случай 30-годишния юбилей от титлата

Етър подготви специален празник за З0-ата годишнина от шампионската титла на „виолетовите”. На 9 юни шампионският отбор на “виолетовите” ще се изправи срещу ветераните на Берое на стадион “Ивайло”.

Мачът е кулминацията от куп прояви в чест на юбилея в празничния ден. Те ще започнат с традиционната фен зона за привържениците с музика, храна и напитки, която ще продължи от 15:00 до 23:00 ч.

Една от изненадите е екипът, с който ще излязат за мача футболистите на Етър. Той бе изработен специално за мача за юбилея срещу Берое като пълно копие на шампионския екип, с тогавашната емблема на Етър, като единствената разлика е, че на гърдите има изписано „Шампиони-91”.

Празненствата на стадион „Ивайло” стартират от 18:00 ч. и всички ще може да присъстват на стадиона безплатно. Тържественото шествие и представяне на тимовете от Детско-юношеската школа на Етър на пистата на стадион „Ивайло” под аплодисментите на публиката е символ на приемствеността във великотърновския футбол.

Шампионите от Етър ще се появят на терена в 18:10 ч., като всеки един от футболистите ще бъде представен на феновете. Една от кулминациите ще бъде оригиналната шампионска купа на Етър, който ще пристигне стадион „Ивайло” специално за празника. Феновете ще имат възможност да видят трофея на живо за първи път от 1991 г., тъй като до този момент в клубната витрина бе само репликата на трофея.