Евертън срази Тотнъм в епичен голов спектакъл на “Гудисън Парк”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Карамелите" се класираха за четвъртфиналите на ФА Къп след победа с 5:4

Двубоят между Евертън и Тотнъм в 5-ия кръг на ФА Къп се превърна в истинско голово шоу, в което „карамелите“ триумфираха с крайното 5:4. Двата тима си размениха по 4 попадения в редовното време, а в продълженията тимът на Карло Анчелоти успя да отбележи нов гол, с който си спечели място в четвъртфиналната фаза на турнира.

Двубоят започна по най-добрия начин за „шпорите“, които поведоха още в 3-ата минута. Хюн-Мин Сон центрира от корнер, а Давинсон Санчес отбеляза с глава за 1:0.

Бен Годфри отправи опасен далечен изстрел в 17-ата, но Лорис спаси, а две по-късно вратарят на Тотнъм имаше нова важна намеса –този път при удар на Калвърт-Люин стражът на гостите отклони в левия страничен стълб.

„Карамелите“ постепенно набираха скорост и в последната част от първото полувреме направиха пълен обрат.

Калвърт-Люин изравни в 36-ата, а само две по-късно той асистира на Ришарлисон, който направи обрата пълен. В 43-ата минута  „шпорите“ изпаднаха в още по-тежка ситуация, след като Сигурдсон покачи на 3:1 от дузпа.

Все пак тимът на Жозе Моуриньо върна едно попадение в добавеното време, а негов автор бе Ерик Ламела.

В 57-ата минута Давинсон Санчес отново върна равенството, което се запази до 68-ата минута, тогава Ришарлисон вкара втория си гол и Евертън поведе с 4:3.

Головата фиеста на „Гудисън Парк“ продължи в 83-ата минута. Сон асистира на влезлия като резерва Хари Кейн, който върна Тотнъм в мача, който влезе в продължения.

В 7-ата минута на първото продължение Гилфи Сигурдсон изведе технично Бернард на стрелкова позиция, а бразилецът с плътен шут прати топката за пети път в мрежата на „шпорите“.

Евертън този път успя да задържи крехкия си аванс и избегна дузпите, класирайки се напред в надпреварата.