Фамозен гол на Ибрахимович донесе успеха на Милан срещу Удинезе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пети успех за "росонерите" в Серия "А" в първите шест кръга

Тимът на Милан победи Удинезе с 2:1 като гост в мач от шестия кръг на Серия “А”. Попадението за домакините отбеляза Родриго де Паул от дузпа в началото на второто полувреме, а през първата част аванс на Милан бе дал Франк Кесие. В края на двубоя звездата на “росонерите” Златан Ибрахимович вкара със задна ножица, за да донесе успеха на своя тим.

Наставникът на “росонерите” Стефано Пиоли направи доста промени в своя състав в сравнени с мача със Спарта Прага в Лига Европа в четвъртък. Нападението на гостите бе водено от Златан Ибрахимович, а Рафаел Леао, Чалханоглу и Салемакерс подпомагаха шведския голаджия. В средата на терена стартираха Кеси и Бенасер, а в защита започнаха Ернандес, Романьоли, Кяер и Калабрия.

Удинезе пръв застраши вратата на съперника в 6-ата минута, когато Жерар Деулофеу стреля в ръцете на Донарума. Малко след това Милан отговори с неточен шут на Салемакерс, който не се възползва от доброот подаване на Леао. В 18-ата минута Милан откри резултата. Златан Ибрахимович получи топката в наказателното поле, овладя и комбинира с Кеси, който с плътен изстрел не остави шансове на вратаря на съперника – 0:1.

Пет минути след попадението на Милан, домакините направиха добра атака, но Деулофеу не успя да се разпише. В края на първата част пък Златан Ибрахимович стреля от далечна дистанция, но вратарят на противника се намеси добре. В последните секунди на първото полувреме Окака Чука от състава на домакините имаше претенции за дузпа, но главният рефер подмина ситуацията.

В началотото на второто полувреме тимът на Удинезе получи дузпа, след като Романьоли наруши правилата срещу Пусето. Родриго де Паул не сбърка от бялата точка и изравни резултата – 1:1.

В следващите минути нямаше интересни ситуации пред двете врати, като защитата на двата тима се справяше много добре. Милан имаше повече владеене на топката през втората част, но трудно създаваше положение за гол.

Все пак в 83-ата минута “червено-черните” отбелязаха така важния втори гол чрез Златан Ибрахимович, за да спечелят трите точки. Шведският нападател прати топката в мрежата съперника с фамозна задна ножица след отлично подаване на Анте Ребич.

След този успех отборът на Милан събра 16 точки след 5 победи и 1 реми от началото на сезона и е на върха в Серия А, като има 4 пункта повече от Аталанта. Отборът на Удинезе остана в зоната на изпадащите със само 3 точки на 18-ото място.