Фантастичен Манчестър Юнайтед разгроми Борнемут и влезе в Топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед разгроми Борнемут с 5:2 в двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига.

Два гола за успеха на “червените дяволи” реализира младия талант Мейсън Грийнууд, а по едно попадение добавиха Марсиал, Фернандеш и Рашфорд. Точни за “черешките” пък бяха Станислас и Джошуа Кинг.

Манчестър Юнайтед влезе в тази среща като пети във временното класиране с актив от 52 точки. “Червените дяволи”  бяха в серия от 2 поредни победи във Висшата лига с резултат 3:0 срещу Брайтън и Шефилд. Старши-треньорът на домакините Оле Гунар Солскяер заложи на всичко най-добро, въпреки снощните новини за контузии на Бруно Фернандеш и Пол Погба. Двамата стартираха в халфовата линия, заедно с Неманя Матич. В нападение действаха Мейсън Грийнууд, Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд. В защита пред вратаря Давид де Хеа, Оле Гунар Солскяер заложи на Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър и Шоу.

Тимът на Борнемут стартира двубоя в схема 4-4-2 като на върха на атаката бяха Кинг и Соланге. В халфовата линия за гостите започнаха Станислас, Лерма, Куук и Брукс, а в защита действаха Рико, Кели, Ейк и Смит. На вратата като титуляр започна Аарън Рамсдейл.

Ман Юнайтед започна двубоя по-сило и имаше шанс да открие резултата в 10-ата минута, но ударът на Бруно Фернандеш мина над гредата. Доста изненадващо тимът на Борнемут откри резултата пет минути по-късно. Жуниор Станислас се озова на добра позиция и с прецизен удар вкара за 0:1.

В 19-ата минута Ман Юнайтед можеше да изравни резултата, но Рамсдейл се намеси много добре при удар на Рашфорд. Десет минути по-късно “червените дяволи” стигнаха до равенство, след като Фернандеш комбинира с Мейсън Грийнууд и тийнейджърът прати топката в мрежата за 1:1.

В 34-ата минута домакините получиха дузпа за игра с ръка на Адам Смит в наказателното поле. Зад топката застана Маркъс Рашфорд, който не остави шансове на Рамсдейл и обратът бе факт – 2:1.

Манчестър Юнайтед продължи да доминира и търсеше трето попадение. В добавеното време на първата част Антони Марсиал вкара страхотен гол с удар по диагонала и “червените дяволи” се прибраха на почивка с два гола преднина – 3:1.

В началните минути на второто полувреме Борнемут получи дузпа за игра с ръка на Ерик Байи в наказателното поле. Бранителят бе заменил на почивката Линдельоф и направи грешка, от която се възползва Джошуа Кинг, който порази вратата от бялата точка – 3:2. Малко след това Борнемут вкара и трето попадение, но този път голът бе отменен заради засада на Грьоневелд.

Ман Юнайтед не позволи на съперника да е близо в резултата повече от 3-4 минутки. В 54-ата минута Грийнууд с мощен удар с десния крак вкара втория си гол в срещата за 4:2 и за пореден път загатна за огромния потенциал, с който разполага.

Головете на “Олд Трафорд” продължиха да валят. Звездата на “червените дяволи” Бруно Фернандеш сложи точка на спора с попадение в 59-ата минута. Португалският национал изпълни перфектно  пряк свободен удар и не остави шансове на Ааръм Рамсдейл.

Шест минути по-късно “червените дяволи” отбелязаха шести гол чрез Рашфорд, но попадението бе отменено доста спорно поради засада. Повторенията на ситуацията с ВАР не доказаха, че английският национал е на 100% в нередовна позиция.

В 75-ата минута звездата в мача Мейсън Грийнууд отстъпи мястото си на Даниел Джеймс, а малко преди това Неманя Матич бе заменен от Фред.

В 83-ата минута домакините имаха шанс за ново попадение, като центриране на Люк Шоу създаде опаност за Аарън Рамсдейл, но стражът на Борнемут се намеси добре. В продължението на двубоя Пол Погба отправи хубав удар от пряк свободен удар и предизвика намесата на вратаря на гостите.

С поредния си успех във Висшата лига, отборът на Манчестър Юнайтед събра 55 точки и се намести в топ 4, изпреварвайки Челси с една точка, като “сините” приемат Уотфорд по-късно тази вечер. Отборът на Борнемут пък остана с 27 точки на 19-ото място.