Добави коментар
"Червените" фенове ще търсят правата си в съда

Безпрецедентен хаос беляза финала на Шампионска лига между Ливърпул и Реал Мадрид през май тази година. Английският тим загуби срещата, но това донякъде остана на заден план заради случилото се преди срещата. Хиляди фенове на Ливърпул имаха проблем да влязат на стадиона и бяха атакувани от полицията. Сега над 1700 привърженици на мърсисайдци ще заведат иск срещу УЕФА за случилото се през май на „Стад дьо Франс“.

Привържениците заявяват, че са понесли физически и психологически травми заради катастрофалната организация на големия сблъсък. Припомняме, че хиляди души трябваше да се редят с часове пред входовете, а началото на финала закъсня с повече от 30 минути.

От ливърпулската правна кантора „Бингам“ изтъкват, че техните клиенти са им разказали „ужасяващи детайли“ от инцидентите, а делото срещу УЕФА ще бъде за нарушение на договора при продадените билети и небрежност при осигуряването на сигурността на феновете.

Английският клуб е събрал показанията на 8500 свои фенове, за да изготвят независим доклад, поръчан от УЕФА. Директорът на клуба Били Хоуган сподели, че преживяването за феновете е било травмиращо.

Добави коментар
Гласувай:
4.6/5 - 13 гласували