google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Привържениците на Джърс запалиха стотици факли в чест на триумфа, доближил ги до първа титла от 10 години насам

Привържениците на Рейнджърс отпразнуваха подобаващо победата с 1:0 на своя тим над Селтик в голямото дерби на шотландското първенство, след което Сините увеличиха аванса си на върха на класирането на 19 точки.

След успеха тимът, предвождан от Стивън Джерард, е вече съвсем близо до първа шампионска титла от 10 години насам. Рейнджърс продължава да е непобеден, като с 20 победи и 2 равенства, прави най-силния си старт от 1967 г. насам.

Часове след края на срещата стотици фенове на Джърс се събраха пред клубния стадион “Айброкс”, като запалиха факли, хвърляха бомбички и пяха песни в чест на своите любимци.

Любопитно е да се отбележи, че победата беше извоювана в деня, в който бе отбелязана 50-ата годишнината от трагедията по време на среща между двата най-популярни клуба в Шотландия. Тогава 66 фена губят живота си, а над 200 са ранени след срутване на част от трибуна по време на дербито.

Самият двубой вчера бе решен от автогол на Калъм Макгрегър в 70-ата минута. Типично за дербито на Глазгоу, мачът мина през доста разправии и картони, включително и червен за Нир Битон от Селтик.