ФИНАЛ НА САГАТА: Меси остава – обяви, че Барса е клубът на живота му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Звездата на Барселона Лeo Меси потвърди в ексклузивно изявление, че остава на “Камп Ноу”.

Ето и думите на аржентинския капитан на каталунците пред Goal:

“Когато съобщих желанието си да напусна клуба на жена си и децата си, това беше брутална драма. Цялото семейство започна да плаче, децата ми не искаха да напуснат Барселона, нито пък искаха да сменят училища. Но аз погледнах по-напред. Искам да се състезавам на най-високо ниво, да печеля титли, да се състезавам в Шампионската лига. Можеш да спечелиш или да загубиш, но трябва да се състезаваш.

“Мислих и бях сигурен, че съм свободен да си тръгна. Президентът винаги казваше, че в края на сезона мога да реша дали да остана или не. Сега от ръководството се придържат към факта, че не го казах преди 10 юни. Тогава още играхме сезона в Ла Лига в ситуацията на този ужасен коронавирус. Тази болест промени целия сезон.

“Това е причината, поради която ще продължа да играя в клуба. Защото президентът ми каза, че единственият начин да напусна е да платя клаузата за 700 милиона евро, а това е невъзможно. Имаше и друг начин – трябваше да се премине към съдебен процес. Никога няма да отида в съда срещу Барса, защото това е клубът, който обичам, той ми даде всичко! Това е клубът на моя живот!

„Обичам Барселона и никъде няма да намеря по-добро място от тук. И все пак имам право да реша. Щях да търся нови цели и нови предизвикателства. И утре мога да се върна, защото тук в Барселона имам всичко.”