google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-конвертируемите играчи на Левски Найджъл Робърта все още е далеч от изходящ трансфер. Шефовете на „Георги Аспарухов“ се надяват да закрепят бюджета с продажбата на нидерландския голмайстор. Към футболиста има сериозен интерес, но предлаганите оферти са много далеч от търсената цена. Нещо повече – те са около десет пъти по-малки от цената, която Левски е поставил на своя голмайстор. На „Герена“ се надяват да получат поне 1 милион евро за правата на Робърта.

Настоящите оферти за нападателя обаче са на стойност 100-150 хиляди евро. Вероятната причина за това е, че купувачите са наясно с тежкото финансово състояние на „сините“ и опитват да се възползват от това.

„В цяла Европа знаят какво е финансовото състояние в Левски и няма клуб, който да извади 1 милион за Робърта, при положение, че отборът може да фалира до един месец“ – казва мениджър, на когото е поставена задачата да намери нов отбор за Робърта, цитиран от вестник „Меридиан мач“.

Левски плати част от забавените заплати на нидерландеца, за да не може той да разтрогне с клуба заради не получаването на три заплати. Все още има опасност, ако „сините“ не намерят пари да покрият минималните средства за Робърта, нападателят да прекрати договора по вина на клуба и да си тръгне без пари.