Финансовите проблеми на Барса отдалечават клуба от желан играч
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Илкай Гюндоган може и да не напусне Манчестър Сити

Капитанът на Манчестър Сити Илкай Гюдноган може и да остане на “Етихад”, твърди Mundo Deportivo. Причината за това е, че преговорите между Барселона и немеца може да пропаднат, поради финансовото положение на клуба.

Финансовият план, който Барселона изготви и предаде на Ла лига трябваше да бъде одобрен преди почти седмица, но испанската футболна лига поиска 15-дневна отсрочка. Несигурността около трансфера на Гюндоган на “Камп Ноу” може и да промени решението му и той все пак да остане в тима на Пеп Гуардиола.

“Гражданите” правят всичко по силите си да задържат Гюндоган в тима. Последната им оферта към него е била за една година, но се очаква те да направят ново предложение със срок от две години. Логично, заплатата, която Гюндоган ще получава в Сити е доста по-голяма от тази, която ще взема в Барса.

Ако финансовият план на Барселона обаче не бъде одобрен от Ла Лига, те ще бъдат изправени пред доста по-големи проблеми от привличането на Гюндоган. В такъв случай каталунците ще трябва да забравят за мечтите си за връщането на Лионел Меси на “Камп Ноу”. Отгоре на това те няма на могат да регистрират новите договори на младите си таланти, от което може да се възползват други грандове в Европа, като привлекат младежите срещу много ниска сума.