Фиорентина изригна, разгроми Юве в Торино
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виолетовите нанесоха първа загуба на Юве за сезона

Вдъхновен Фиорентина сътвори сензацията в предколения кръг в Серия А, нанасяйки първа загуба за сезона на шампиона Ювентус, при това унижавайки го с 3:0 на неговия “Алианц Стейдиъм”.

Точен в началото на срещата за Виолетовите, играли повече от 70 минути с човек повече заради директния червен картон на Хуан Куадрадо, беше Душан Влахович, а Алекс Сандро си вкара автогол четвърт час преди края. Точка в спора сложи уругвайският защитник Мартин Касерес.

Статистиците пък побързаха да отбележат, че това бе пети червен картон за Юве от началото на сезона – нито един тим от петте водещи европейски първенства не е бил санкциониран по-често.

Фиорентина дръпна напред след хладнокръвен завършващ удар на Влахович след асистенция на Франк Рибери, но още преди да е настъпила средата на първата част Куадрадо извърши много груб и излишен фаул срещу Гаетано Кастровили на границата на съперниковото наказателно поле.

Първоначално той получи само жълт картон, но след консултация с ВАР, реферът го промени на червен. В резултат на оставането с 10 души на терена Аарън Рамзи беше изваден, а в игра се появи Данило.

В 76-ата минута Фиорентина удвои преднината си – Кристиано Бираги центрира, Леонардо Бонучи се размина с топката, която обаче се отклони от Сандро и влетя в неговата мрежа.

Малко след това Юве имаше претенции за дузпа заради фаул на Драговски срещу Бернардески, но такава не беше отсъдена.

Така се стигна до 81-ата минута, когато Бираги пусна успореден на вратата пас, който беше засечен от Касерес и така защитникът наказа бившия си тим. Ситуацията за домакините се влоши още повече в 88-ата минута, когато Матайс де Лихт напусна терена с контузия.