Фиорентина матира Рома и направи битката за Европа зрелищна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три отбора вече са с равни точки в борбата за евроквоти

Фиорентина успя да победи с 2:0 Рома в домакинството си от 36-ия кръг на Серия А. “Ла Виола” успя да спечели много ценни три точки в битката си за евроквота за следващия сезон.

Още в 3-та минута домакините имаха претенции към Гуида за дузпа и след проверка на ВАР се видя, че Нико Гонзалец е съборен неправомерно в наказателното поле на Рома. Именно той застана зад топката и откри резултата.

Шест по-късно авансът на Фиорентина вече беше 2:0. Джакомо Бонавентура премина покрай няколко съперници в бяло и заби кълбото отлично в долния ляв ъгъл на Патрисио.


В 25-та минута бившият халф на Милан вкара и трети гол за домакините, но беше вдигнат флага за засада на Бираги в развитието на атаката.

След почивката Амбрабат стреля мощно от добра дистанция, но Руи Патрисио спаси отлично. Шест минути преди края на срещата Малех също отправи мошен изстрел, но отново стражът на гостите се намеси успешно.

Така Фиорентина събра 59 точки на седмото място, което към момента им дава право на участие в Лигата на конференциите. Зад тях на осмото място е Аталанта, който има съшия точков актив, както и Рома, които са шести. Лацио пък вече има комфортен аванс на петото място с 62 пункта.