Фиорентина размаза Дженоа и задълбочи кризата при “грифоните”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" се отчетоха с шест гола, а те можеха да бъдат и повече, ако Душан Влахович се бе разписал от дузпа в началните минути.

Отборът на Фиорентина разпиля намиращия се в сериозна криза тим на Дженоа с 6:0 у дома в двубой от 22-ия кръг на италианската Серия “А”.

След победата “виолетовите” се изкачиха на 6-ата позиция във временното класиране с актив от 35 точки, а “грифоните” продължават да са в зоната на изпадащите с едва 12 пункта на сметката си.

Още в 11-ата минута домакините получиха правото да изпълняват удар от бялата точка, но Душан Влахович не успя да преодолее Салваторе Сиригу.

4 минути по-късно обаче Фиорентина излезе напред в резултата след попадение от близка дистанция на Алваро Одриосола.

В 34-ата минута Джакомо Бонавентура удвои аванса за “виолетовите”, а малко преди края на първото полувреме Кристиано Бираги с невероятно изпълнение от далечно разстояние направи резултата класически.

6 минути след подновяването на играта за втората част Душан Влахович се поправи за пропусната дузпа в началото на срещата и бе точен от границата на наказателното поле.

Фиорентина продължи да владее инициативата в мача и логично в 69-ата минута се стигна до пореден гол във вратата на Дженоа, а негов автор стана Кристиано Бираги, за който това беше второ попадение в днешния двубой.

В 77-ата минута домакините оформиха крайното 6:0 след гол на Лукас Торейра.