google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Виолетовите" сразиха "росонерите" във Флоренция

Фиорентина спечели домакинството си на Милан с резултат 2:1 в среща от 25-ия кръг на Серия А. “Виолетовите” бяха по-добри през целия двубой на “Стадио Артемио Франки”и заслужено се поздравиха с победата.

Тимът от Флоренция отбеляза две попадения след почивката, като точни бяха Нико Гонзалес от дузпа и Лука Йович. Със спечелените три точки тимът на Фиорентина е на 12-ото място в класирането с 31 пункта.

Това поражение остави Милан на 4-ата позиция с актив от 47 точки, колкото има и третия Интер, но с мач по-малко. “Червено-черните” създадоха само една ситуация пред вратата на съперника през първата част, пропусната от Оливие Жиру.

Стефано Пиоли не можеше да разчита на Рафаел Леао, който е наказан за натрупани жълти картони. В негово отсъствие нападението на шампионите не функционираше на ниво. Жиру водеше атаката, а след почивката се появиха Ибрахимович и Ориги, но те не успяха да променят нищо в предни позиции.

В края на двубоя Тео Ернандес вкара почетен гол за Милан. Поражението сложи край на серията на “росонерите” от четири поредни победи във всички турнири, като възпитаниците на Пиоли не бяха допуснали гол в тези срещи.

С представянето си тази вечер Фиорентина показа, че има класата да се бори за място в топ 10 на Серия А класиране. “Виолетовите” са само на точка от 10-ия в таблицата Монца, който по-рано днес надви Емполи у дома.