Флик убеден: Манчини трябва да продължи да води Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той има качествата да повтори успеха от Европейското първенство", категоричен е селекционерът на Бундестима.

Националният селекционер на Германия – Ханзи Флик, даде мнението си преди утрешното гостуване на европейския шампион Италия в първи мач от сезона в Лигата на нациите.

Сблъсъкът между двата тима е от 21:45 часа, а бившият треньор на Байерн Мюнхен призна, че трудно може да направи анализ на “адзурите”, тъй като в техния състав ще има доста промени и нови играчи.

“Ясно е какво искаме да постигнем – Германия да бъде сред най-добрите в света. Искаме да спечелим мачовете и сме подготвени за това. След тези четири срещи ще анализираме и ще видим какво можем да подобрим през септември. На тренировката днес можехте да видите как всички са максимално мотивирани. Няма да ни е лесно да изберем кой да играе”, сподели Флик.

“Не е лесно да анализираме Италия. Манчини изпрати някои играчи у дома, повика други, които са мотивирани. Не знам дали това е предимство за нас или за съперника, но той свърши фантастична работа с този отбор. Те спечелиха Европейското първенство. Ще се опитаме да ги притиснем. Няма да е лесно, защото в Болоня ще е 30 градуса. За щастие имаме пет смени”, добави той.

“Всички бяхме изненадани, че Италия не се класира за Световното първенство. Манчини свърши фантастична работа с този отбор. Мисля, че има доверие към него и е правилно той да продължи. Той има качествата да повтори успеха от Европейското първенство”, каза още Ханзи Флик.