Форест спечели битката между европейските шампиони
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Удивителна атмосфера на "Сити Граунд"

Двукратният европейски клубен шампион Нотингам Форест надделя в мъжка битка над страдащия от липса на характерната си физическа мощ Ливърпул с 1:0 и се отлепи от дъното на класирането в английската Висша лига.

Мърсисайдци пропуснаха да скъсят изоставането от Топ 4 и останаха на седма позиция с 16 точки, четири по-малко от четвъртия Челси. Форест пък вече имат 9 точки и изместиха Лестър от предпоследното място.

Нещо повече, носителят на Купата на европейските шампиони за 1979 и 1980 година се изравни по точки с Лийдс Юнайтед, Астън Вила и Уулвърхямптън Уондърърс.

Автор на победния гол стана нигерийският нападател Тайво Ауоний , който порази целта десет минути след подновяването на играта, за да взриви трибуните на легендарния “Сити Граунд”.

Статистиците на Острова пък побързаха да отбележат, че африканският стрелец става първият играч на Форест, разписал се в първите си три мача като титуляр във Висшата лига на “Сити Граунд”.

Ливърпул, от чийто редици липсваха няколко основни фигури, сред които Диого Жота, Тиаго Алкантара и Дарвин Нуньес, така и не успя да наложи своя стил на игра.

В моментите пък, в които стигнаха до удобни положения за гол, мърсисайдци бяха развенчани от убедителния страж на домакините Дийн Хендерсън.

По този начин Ливърпул остана без победа на този стадион в мачове от Висшата лига.