Формула 1 се рестартира с Гранд При на Австрия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-популярното състезание за автомобили – Формула 1 най-после ще се поднови, след като първите 9 старта от програмата бяха официално отменени, заради глобалната пандемия от коронавирус. Първото състезание за тази година ще бъде за Голямата награда на Австрия, а българските почитатели могат да му се насладят в ефира на Diema Sport.

Феновете на най-бързите коли ще имат възможност да наблюдават първите две тренировки в петъчния ден (3-ти юли) от 12:00 и 16:00, и още една в събота (4-ти юли) от 13:00. Разбира се, квалификацията също ще бъде излъчена на живо. Тя стартира в събота от 16:00 българско време и ще трябва да определи стартовите позиции на състезателите. Самото състезание пък ще бъде излъчено в неделя (5-ти юли) с начален час 16:10 часа, а някъде към 18:00 вече ще знаем и името на първия победител за сезона. В понеделник Диема ще излъчи обзор на целия уикенд, а във вторник най-големите фенове на Формула 1 ще могат да изгледат любимото си предаване „Формула 1 Екстра“, в което се обобщава всичко в света на този спорт.

През следващата седмица, на 12-ти юли от 16:10 любителите на бързите скорости ще могат да гледат и втория кръг от най-интересните автомобилни серии. Състезанието ще се проведе на същата писта – „Ред Бул Ринг“, която се намира в подножието на величествените Алпи. След още седем дни (на 19-ти юли) пък предстои състезанието за Голямата награда на Унгария.