Франция и Португалия скроиха удобен хикс и гледат към 1/8-финала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Три дузпи в Будапеща не успяха да решат спора между световния и европейския шампион

Франция и Португалия изиграха изключително интригуващ мач в последния трети кръг на груповата фаза на Евро 2020 и завършиха наравно 2:2, което устройва напълно и двата отбора.

Мачът беше белязан от три дузпи, които в крайна сметка на доведоха до победител в мача и двата отбора удобно завършиха на първо и трето място в група F, което им дава билети към 1/8-финалите.

Срещата на “Пушкаш Арена” започна вихрено и в 16-та минута Килиян Мбапе получи страхотен извеждащ пас и стреля силно към вратата, но Руи Патрисио показа перфектен рефлекс и боксира. В 27-та Уго Лорис излезе неразчетено за висока топка в наказателното поле и фаулира противников футболист, което накара Антонио Матео Лаос да покаже бялата точка.

От 11-те метра, очаквано Кристиано Роналдо беше безпогрешен.
Франция и Португалия скроиха удобен хикс и гледат към 1/8-финала 1
Франция вдигна темпото в следващите минути и в продължението на първата част се стигна до нова дузпа, но в другия край на терена. Нелсон Семедо беше грешникът на “мореплавателите”, а Карим Бензема се нагърби с изпълнението на наказателния удар и беше точен за 1:1 за първия си гол с националния екип от 8-ми октомври 2015г.
Франция и Португалия скроиха удобен хикс и гледат към 1/8-финала 2
След почивката “петлите” влязоха по-бързо в мача и само две минути след подновяването на играта, направиха пълен обрат. Поп Погба изведе с пас Бензема, който си освободи пространство за истрел и промуши топката покрай Патрисио в левия ъгъл. ВАР влезе в употреба, за да провери дали нападателят не е бил в засада, но такава не беше отчетена и попадението остана.

Малко преди час игра се стигна и до трета дузпа в мача и втора в полза на Португалия. Жул Кунде игра много разконцентрирано в наказателното си поле и игра с ръка, кото накара Матео Лаос да отсъди нов наказателен удар, а Кристиано Роналдо наниза петия си гол на първенството от три мача.
Франция и Португалия скроиха удобен хикс и гледат към 1/8-финала 3
В 69-та първо Погба беше спрян отлично от Руи Патрисио, а секунди по-късно и Гризман не успя да преодолее отличният вратар на португалците.

В продължението на двубоя Франция имаше претенции за дузпа срещу Кингсли Коман, но след проверка на ВАР решението остана удар от вратата на Патрисио.


По този начин “петлите” завършиха на първото място и се изправят срещу Швейцария на 1/8-финалите, Германия остана втори и има за съперник Англия в следващия етап, а Португалия като един от най-добрите трети отбора ще мери сили с Белгия.