Франция се спъна и в Австрия и остана последна в групата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният шампион е все още без победа в Лигата на нациите този сезон

Франция завърши 1:1 при гостуването си на Австрия в третия кръг на Лигата на нациите. “Петлите” получиха първи гол, но влезлия от пейката Килиян Мбапе спаси точката във Виена.

След равностойни първи 30 минути, Австрия успя да дочака своя миг и откри резултата. Конрад Лаймер намери с отлично остро подаване Андреас Вейман и той от няколко метра преодоля Лорис.

Малко след почивката първо мощен изстрел на Павар беше спасен по перфектен начин от Пенц, а минути по-късно топката стигна до Кинглис Коман, който залъга, че ще стреля в наказателното поле, след което с десния крак отправи изстрел, който профуча над напречната греда.

В опит да промени нещата Дидие Дешан пусна в игра Гендузи и Мбапе, като нападателят на ПСЖ раздвижи играта на своя тим, но отново до гол не се стигаше. В 70-та минута Давид Алаба напусна терена с контузия и Кевин Дансо влезе на негово място.

В 83-та минута Франция изравни. Нкунку изведе Мбапе на скорост в коридор, освободил се в защитата на Австрия, нападателят напредна мощно и матира Пенц за 1:1.

Минута преди края на редовното време Мбапе можеше да донесе пълния обрат, след като топката някак си се озова в него в наказателното поле и той стреля, но кълбото се отби от Пенц и после разтресе напречната греда.

Така лидер в групата е Дания с 6 точки, въпреки че загуби с 0:1 от Хърватия тази вечер. Австрия е втори с 4 пункта, колкото имат и хърватите, а Франция е на последното място с 2 точки.