Франк Рибери не сдържа емоциите си при сбогуването с футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото излезе на терена след победата на Салернитана над Специя, за да се сбогува с феновете

Бившата звезда на Байерн Мюнхен и френския национален отбор – Франк Рибери, беше облян в сълзи, когато обяви край на бляскавата си кариера в събота.

Французинът излезе на терена след победата на Салернитана с 1:0 над Специя в Серия А, където бе посрещнат от бурни аплодисменти и скандирания от феновете на домакините. Емоциите надделяха, когато 39-годишният футболист направи почетна обиколка на стадион “Аречи”, за да се сбогува с привържениците.

Рибери записа 25 мача за италианския отбор през миналия сезон, като им помогна да останат в елита на Италия след промоцията от Серия Б.

39-годишният футболист прекрати кариерата си, след като потвърди новината с изявление в Twitter в петък. Той има проблеми с контузии и е взел решение да постави здравето на първо място.

Рибери е най-известен с периода си в Германия, където спечели Бундеслигата девет пъти по време на престоя си в Байерн Мюнхен. ой също така спечели Шампионската лига с германския гранд през 2013 г., когато победиха местния съперник Борусия Дортмунд на финала.