google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" може да завършат кръга в зоната на изпадащите

Фулъм победи Лестър с резултат 5:3 на “Крейвън Котидж” в среща от 35-ия кръг на английската Висша лига. Двата отбора направиха страхотен мач, като домакините имаха аванс от три гола на почивката и силната им игра през първата част бе от решаващо значение за победата.

След този успех “котиджърс” бетонираха мястото си в топ 10 – те са на 10-ата позиция с актив от 48 точки и шест повече от 11-ия Челси. Съставът на Лестър пък заема 16-та позиция с 30 точки, колкото имат и отборите на Лийдс и Нотингам, а 19-ият Евертън е с 29 пункта.

Тимът на Марко Силва изигра страхотна първа част, а още в 10-ата минута Уилиан откри резултата. В 18-ата Карлос Винисиус направи 2:0, а секудни преди края на полувремето Том Кеърни се разписа за 3:0.

Шест минути след началото на втората част Кеърни вкара втория си гол в мача и сложи точка на спора.

Лестър се върна в мача с попадение на Харви Барнс в 59-ата минута. Малко след това Джейми Варди изненадващо пропусна дузпа.

В 70-ата минута Уилиан направи 5:1 с втория си гол в срешата. В заключителните минути Джеймс Мадисън и Харви Барнс се разписаха по веднъж за “лисиците”.

След това поражение, Лестър ще има сериозни трудности да запази елитния си статут. “Лисиците” имат мачове с Ливърпул, Нюкасъл и Уест Хем до края на сезона.