google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Локомотив Пловдив - Димитър Илиев, бе избран за футболист номер 1 на България за 2019 година преди седмица. Митко Илиев сподели в откровено интервю, че наградата е променила живота му. Той говори още за Локомотив Пловдив, конкурентите и за престоя си в ЦСКА.

Капитанът на Локомотив Пловдив – Димитър Илиев, бе избран за футболист номер 1 на България за 2019 година преди седмица. Митко Илиев сподели в откровено интервю, че наградата е променила живота му. Той говори още за Локомотив Пловдив, конкурентите и за престоя си в ЦСКА.

Димитър Илиев споделя, че му е било трудно да асмилира изминалата година и успехите, които е постигнал. Той спечели Купата на България с Локомотив Пловдив и бе избран за футболист на годината в България. Митко Илиев сподели, че доста хора са смятали Антон Недялков за по-заслужен номер 1, но пък и редица специалисти оспорват спечелента “Златна топка” на Меси, така че какво остава за наградата на футболист номер 1 на България.

Ключовият момент за силното представяне на Локомотив Пловдив е бил, че наставникът на тима Бруно Акрапович е бил оставен да работи. Освен това тимът направи добри трансфери и чужденците се вписаха отлично в схемата на Акрапович. Митко Илиев коментира, че отборът на Локомотив не отстъпва пи никакъв начин на водещите тимове Лудогорец, Левски и ЦСКА.

Що се отнася до ЦСКА, Димитър Илиев носи ‘червената’ фланелка през сезон 2010/11. Ето какво споделя нападателят за този период от кариерата си:

“Преминах в ЦСКА с мисълта, че ще играя в най-добрия отбор в страната, но вместо това заварих един невиждан хаос под ръководството на “Титан”. Сами видяхте какво се случи с клуба след това.”

На този етап от кариерата си, Димитър Илиев няма желание да носи екипа на Левски, Лудогорец или ЦСКА. Капитанът на Локомотив Пловдив направи и коментар по темата за националния отбор, като заяви, че селекционерът решава кой да играе. Според футболист номер 1 на България, страната ни има добри шансове да се класира за Евро 2020, тъй като Унгария или друг от евентуалните ни опоненти, не са страшилище.

Димитър Илиев добави пред Канал 3, че шансовете на Локо Пловдив да спечели Купата на България са по-големи, отколкото “смърфовете” да се преборят с Лудогорец за титлата.