Футболната общественост се моли за здравето на Пеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Настоящи и бивши футболни звезди се молят за Краля на футбола

Френската звезда Килиан Мбапе, както и бившият бразилски национал Ривалдо, изпратиха съобщения в подкрепа на легендата Пеле по повод здравословното му състояние. Много медии съобщават, че състоянието на Краля на футбола се е влошило в последните дни.

Според информациите в медиите, Пеле е бил преместен в отделение за палиативни грижи, подготвено за хора в битка с рака. Легендарният бразилец претърпя операция за отстраняване на тумор от дебелото черво през 2021-ва година. След операцията ‍имаше чести посещения в болница, но съобщенията от последните дни са, че не реагира на химиотерапията и състоянието му не е никак добро.

Килиан Мбапе, който в момента трябва да мисли единствено за двубоите на Франция на Мондиал 2022, написа в профила си в социалната мрежа Туитър: “Молете се за Краля!”. Бившият национал на Бразилия – Ривалдо, пожела сила на Пеле в своя Туитър акаунт.

Бразилският национал Родриго също се включи в интернет с пожелание по повод слуховете за влошеното здравословно състояние на Краля на футбола: “Молим се и аплодираме за вашето възстановяване!”.

От обкръжението на Пеле се твърдеше, че той е приет в болница в началото на седмицата за рутинна процедура, но в последните дни има информаици, че здравословното състояние на легендарния футболист се е променило.