Гарет Бейл обяви, че се отказва от футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уелската футболна звезда прекратява кариерата си

Уелският футболист Гарет Бейл обяви, че слага край на футболната си кариера. Бившата звезда на Тотнъм и Реал Мадрид написа дълъг пост в социалните мрежи и обяви, че незабавно прекратява кариерата си. Той спечели куп отличия с “белия балет”, а за последно игра за американския Лос Анджелис.

“След внимателно обмисляне, обявявам незабавното си оттегляне от клубния и международния футбол.

Чувствам се невероятно щастлив, че осъществих мечтата си да играя спорта, който обичам. Това наистина ми даде някои от най-добрите моменти в моя живот.  От първото ми докосване в Саутхемптън до последното ми с Лос Анджелис ФК и всичко между тях оформи клубна кариера, за която изпитвам огромна гордост и благодарност. Да играя и да съм капитан на моята страна 111 пъти наистина бе сбъдната мечта.

Да изкажа своята благодарност на всички, които изиграха своята роля по време на това пътуване, ми се струва невъзможно. Чувствам се задължен на много хора, че ми помогнаха да променя живота си и да оформя кариерата си по начин, за който не можех да мечтая, когато за първи път започнах на 9 г.

Към предишните ми клубове, Саутхемптън, Тотнъм, Реал Мадрид и накрая Лос Анджелис ФК. Всички мои предишни мениджъри и треньори, персонал, съотборници, всички отдадени фенове, моите агенти, моите невероятни приятели и семейство, влиянието, което оказахте, е неизмеримо.

Моите родители и моята сестра – без вашата всеотдайност в онези ранни дни, без такава силна основа, нямаше да пиша това изявление точно сега, така че благодаря ви, че ме поставихте на този път и за вашата непоколебима подкрепа.

Жена ми и децата ми – вашата любов и подкрепа ми помагаха по пътя. Точно до мен за всички върхове и падения. Вие ме вдъхновявате да бъда по-добър и да ви карам да се гордеете.

Продължавам с очакване към следващия етап от живота си. Време на промяна и преход, възможност за ново приключение..”, написа Гарет Бейл.