Гасперини: Готови сме за финален щурм към топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът призна, че не е гледал класирането до края на 2022 година

Треньорът на Аталанта – Джан Пиеро Гасперини заяви, че тимът му е готов за атака на местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Аталанта се изкачи на четвърта позиция в Серия А след победата си над Сампдория с 2:0 в събота вечер.

„Това е един някак странен сезон. До средата на ноември играехме без да гледаме класирането, тъй като знаехме, че истинската надпревара започва след Коледа“ заяви Госперини пред Sky Sport Italia.

„Когато обърнахме внимание на подреждането, видяхме, че не сме в толкова лоша ситуация. Може да се види, че отборът е по-концентриран. Мачове като този са лесни на хартия, но всъщност са трудни, защото Сампдория се защитава добре и не се предаде до самия край“, коментира след двубоя в Бергамо специалистът.

„Някой ме попита какво би било максималният резултат за Аталанта през сезона и аз отговорих, че не е титлата, защото това е въпрос само на математика. Знам, че въпросите за Шампионската лига присъстват цял сезон и ще кажа, че ако се нуждаем от финален щурм, ние ще сме готови“, каза още Джан Пиеро Гасперини.