Гецата: ЦСКА трябваше да вкара 2-3 гола на Левски в дербито
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Крилата остават длъжници на отбора, очаквам повече от Енрике"

Бившият фуболист на ЦСКА Георги Георгиев, който има 126 мача с екипа на „червените“ и 35 гола в четирите си сезона на „Армията“, коментира пред „Тема Спорт“ вечното дерби, представянето на „армейците“ в Лига Европа, както и за прогреса на тима. Гецата обърна внимание върху поведението на Юнус Санкаре в мача с Ботев Враца, както и селекцията на тима и шансовете му за титлата.

ЗА ВЕЧНОТО ДЕРБИ

Средна оценка за мача. Слаб Левски, който не може­ше да създаде почти нищо. ЦСКА превъзхождаше през първото полувреме, а след почивката дойде глупав чер­вен картон и браха страх до края – последните 15 минути се бяха прибрали като опъл­ченци. Все пак червените оправдаха ролята си на фаво­рит, а и в тази ситуация ня­маше как да не бъдат фаво­ризирани. Но очаквах повече. Първото полувреме ЦСКА тръгнаха добре, играеха със самочувствие, поведоха ра­но. Създадоха и още хубави ситуации, но имат проблеми пред гола. Дузпа всеки може да пропусне, няма вина Тиаго. Нагласата на тима контра­стираше – от доминация пре­ди почивката до треперене в края. На такъв съперник трябва да му вкараш 2-3 гола и да затвориш мача. Добре, че Левски нямаха идеи в ата­ка, дори и с човек повече -отправиха само един удар в последната минута. Просто качеството при сините не е добро в момента. Мисля, че съдията Никола Попов не повлия на резултата.

ЗА ПРОГРЕСА НА ЦСКА

Безспорно е, че има на­предък при Бруно Акрапович -най-вече в настроението, в раздаването. Но чисто игро­во само с тази схема 3-5-2 не може, смятам, че трябва да има и вариант Б. Като инди­видуалности Вальо Антов е много постоянен – имаше ле­ки колебания за кратко, но те се дължаха на ротации в схемата и после той се ста­билизира. Брадли Мазику играе добре, поддържа едно ниво, макар че в дефанзивен план допуска грешки. Али Coy се отпуши напоследък, но при него въпросът е дали ще бъде продаден в чужбина. Крилата остават длъжници. Очаквам повече от Енрике -много добър футболист, но трябва да е по-постоянен. Синклеър също има качества и е време да започне да се на­лага. Но при наличието на 6-7 външни играчи с постоян­ното им въртене те не мо­гат да добият увереност. Пък и сега играят с халф-бекове.

ЗА САНКАРЕ

Санкаре не е прав, треньо­рът има право да го сменя, когато прецени. Не на всеки се харесва, но трябва да спаз­ва правилата в договора си. За мен звучи като “професи­онална грешка”. Юнус отлич­но знае, че във Франция ни­кой няма да го толерира, за­това имаше и в Бордо таки­ва проблеми преди две годи­ни. Иначе е добър футбо­лист. Нормалното и есте­ствено е да го глобят, няма как да се размине. Мен във Франция, в Мюлуз, ме бяха глобили 20 долара, защото ме видяха да пия кока-кола -плащам си и не питам защо.

ЗА ЛИГА ЕВРОПА

ЦСКА може да съжалява, че не излезе от групата. Три ма­ча ги опропастиха, този с ЧФР Клуж вкъщи и двата с Йънг Бойс – и тактически, и психологически. Важно е ти­мът да затвърди това уча­стие с пробив и догодина. Коефициентът на клуба също се вдигна. Време е ЦСКА ос­вен шампионска титла у нас да гони и още по-добро пред­ставяне в Европа – да не се задоволява с една победа и един равен.

ЗА БИТКАТА ЗА ТИТЛАТА

Абсолютно реално е ЦСКА да мисли за титлата. Тези 6 точки на първо време из­глеждат много, но не са. Предстоят и плейофи. Да се надяваме, че март-април ще има вече и публика, която съ­що оказва влияние.  Шест точки нищо не са – два мача са това. Имат и директни двубои, така че е възможен обрат на върха. Но трябва постоянство и правилни действия през зимната пау­за.

ЗА СЕЛЕКЦИЯТА

Зимата трябва да се взе­мат играчи на постовете. където има липси. Един кра­ен защитник и един центра­лен бранител. Но най-важно­то е да привлекат полуза­щитник според мен. При про­дажба на Coy ще е нужен и на­падател. В селекцията да се вземе един вместо трима, но да е качествен. Ако могат да продадат и някой от кри­лата, още по-хубаво.